knjizara.com
Istorijat rada školskih psihologa u srednjim školama

Ružica Obradović, Ljiljana Milovanović (autor)

Istorijat rada školskih psihologa u srednjim školama
rasprodato

Knjiga Istorijat rada školskih psihologa u srednjoj školi je napisana kao deo obuhvatnijeg projekta koji je prihvatio Izvršni odbor Društva psihologa Srbije, januara 2000. godine.
Ideja projekta je da se obuhvate svi nivoi obrazovanja i vaspitanja, u kojima se razvijala i razvija psihološka delatnost: od predškolskog, preko osnovno-školskog i srednjoškolskog, do obrazovanja i vaspitanja sa hendikepiranima i u učeničkim domovima. Ovim projektom se ne bi obrađvala i nastava iz psihologije.
Zašto se rodila jedna ovakva ideja i zašto ona zakuplja našu pažnju? Iz velikog bro

ja vrlo jednostavnih razloga:
- što je od trenutka ulaska prvih psihologa u škole u Srbiji, najpre osnovne, a potom postepeno i u ostale, proteklo pola veka i što se u tom realativno dugom vremenu mnogo toga uradilo, što treba sačuvati od zaborava;
- ako to ne uradi generacija koja je iznela na svojim plećima utemljivanje naučne psihologije u naše obrazovanje i vaspitanje, ko će onda to učiniti ili ko bi to mogao bolje od nje same?
- što taj posao ova generacija duguje generacijama koje će doći posle nje, kako bi one imale jasnu predstavu o korenima i istorijskom kontinuitetu svoje struke.

Koleginice Ružica Obradović i mr LJiljana Milovanović uradile su svoj deo posla. Na ostalima koji su prihvatili svoj deo ostaje da ga dovrše, kako bi problem bio obrađen u potpunosti.

Milojko Stojanović, idejni pokretač projekta

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srednje škole , Školska deca
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2003; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 208 str.; 86-83797-09-0;