knjizara.com
Ispod vulkana

Malkom Lauri (autor)

Ispod vulkana
rasprodato

Džefri Fermin, bivši britanski konzul, stigao je u zabiti meksički grad Kuaunavak, smešten visoko u planinama. Alkohol je slabost koja je obeležila čitav njegov život. Posle izvesnog vremena pridružuje mu se njegova žena Ivona, inspirisana vizijom skladnog zajedničkog života daleko od Meksika, gde su im se desile sve one nesrećne okolnosti koje su njihov odnos dovele na ivicu propasti. Ona je odlučna da spase Fermina i njihov brak, ali ispostaviće se da ta misija postaje isuviše komplikovana kada se pojave njegov polubrat Hju i prijatelj iz detinjstva Žak. U jednom jedino

m danu, na pozornici skoro pa mitskog grada, u folkloru meksičkog magičnog, ali i dijaboličkog okruženja, odigraće se događaji koji će suštinski odrediti živote protagonista ovog romana.
Ispod vulkana se smatra jednim od najvažnijih engleskih romana XX veka i nema nikakve sumnje da je izvršio veliki uticaj na mnoge autore širom sveta. Veliki Džon Hjuston je 1984. snimio istoimeni film sa Albertom Finijem u ulozi Džefrija Fermina, i to je samo učvrstilo ovaj roman na prestižnoj listi kultnih ostvarenja moderne svetske književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: AED studio; 2005; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 315 str.; 86-83907-28-7;