knjizara.com
Interkulturalna integracija i razvoj interkulturalne osetljivosti

Danijela Petrović (autor)

Interkulturalna integracija i razvoj interkulturalne osetljivosti
2487 din
U korpu

Knjiga predstavlja savremeno i sveobuhvatno štivo koje se bavi interkulturalnom interakcijom, važnim područjem teorijskih razmatranja i istraživanja više naučnih disciplina. Cilj knjige je da rasvetli faktore koji utiču na uspešnost interkulturalne interakcije i razvoj interkulturalne kompetentnosti, pre svega interkulturalne osetljivosti.
Mada se ova knjiga bavi pitanjima koja spadaju u domen interesovanja različitih naučnih disciplina njima se prevashodno pristupa iz psihološke vizure uz nastojanje da se uvaže i doprinosi drugih nauka.
Knjiga je namenjena psiholozima kao i širokom krugu potencijalnih korisnika. Teorijski mo

deli i instrumenti za ispitivanje individualnih razlika u interkulturalnoj interakciji, koji su prikazani u ovoj knjizi, koristan su teorijski i metodološki okvir za istraživače iz više naučnih disciplina i oblasti koji se bave proučavanjem interkulturalne interakcije u ravni interpersonalnih i intergrupnih odnosa. Koristan je resurs i svima onima koji se susreću sa praktičnom stranom ovih pitanja, a naročito nastavnicima za planiranje i osmišljavanje obrazovnih aktivnosti usmerenih na razvoj interkulturalnih kompetencija. Knjiga je namenjena i svima onima koji žele da bolje razumeju kulturne razlike i različite fenomene u domenu interkulturalne interakcije, a pogotovu onima koji planiraju da nastave školovanje, život i rad u inostranstvu i novom kulturnom okruženju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Interkulturalna interakcija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm;