knjizara.com
Interaktivni vodič kroz ArchiCAD 10

Interaktivni vodič kroz ArchiCAD 10
rasprodato

Knjiga je namenjena, kao priručnik i podsetnik, pre svega znatiželjnim arhitektima, građevinskim inženjerima, enterijeristima, urbanistima i svima koji žele da u svom radu koriste najsavremenije alate za izradu kvalitetne prezentacije i projektne dokumentacije, korisnicima Archicada i onima koji će to biti, pre svega studenti i učenici odgovarajućih fakulteta i srednjih škola.

O knjizi
U svega deset lekcija, sa 56. video klipsa i skoro 1000 prikaza ekrana, pažljiv čitalac se lako i brzo uključuje u uzbudljiv svet 3D projektovanja.

O sadržaju
Okosnica priručnika je „Interactive Training Guide for Archicad 10". Predgovor ovom

izdanju napisao je pored Izdavača i arhitekta Đorđe Grujić pod naslovom „Peta dimenzija". Nacionalnoj verziji smo još priključili „Rečnik Archicad izraza" sa preko 500 odrednica, i na taj način omogućili čitaocima da lako nađu vezu između teksta u knjizi i prikaza na ekranu.

O Archicadu
Archicad je specijalizovan alat za izradu arhitektonske prezentacije i projektne dokumentacije. Dizajniran je od strane arhitekata za arhitekte. Najsavremenija IT tehnologija omogućuje prirodno oblikovanje 3D prostora, a parametarski i objektno orijentisani objekti sa GDLom omogućuju BIM tehnologiju i odličnu komunikaciju sa Autocadom. Koristi ga preko 150.000 licenciranih korisnika širom sveta a izvedeno je više od milion objekata urađenih sa Archicadom.

Rekii su o Archicadu
Iz predgovora "Peta dimenzija", Đorđa Grujića, dia (živi i radi u Dubaiju)
... "ako znate štaje Archicad, onda znate daje osnova svega prostorni model. Crtanjeje svedeno na neophodni minimum. Dakle, tri dimenzije su podrazumevano tu"...
Iz predgovora "Vodič kroz ArchiCAD 9", Prof Petar Arsić, dia, AF Beograd:
... "Jedno od osnovnih obeležja posla arhitekte danas je brzina. Brzina razmišljanja, organizacije sadržaja, modelovanja i modelskih provera, transformacija u projektu ili prostoru, postavljanje i vrednovanje varijanti, njihova transformacija do promene segmenata već osmišljene strukture ili radikalne promene koncepta. ArchiCAD je tu nenadmašan. Lakoća rada i opšti konfor komuniciranja sa programom koji dobijamo je izuzetno veliki kvalitet."...
O Graphisoftu
Graphisoft je svetski lider u razvoju Virtual BuildingTM tehnologije i jedan je od najagilnijih zagovornika BIM tehnologije i IFC formata za razmenu podataka u građevinskoj industriji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: ArchiCAD , Arhitektura , Primena računara , Računarsko programiranje , Računarski programi
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: hiCAD; 2006; latinica; 25 cm; 150 str.; 86-83479-06-4;