Informatička bomba

Pol Virilio (autor)

Informatička bomba

rasprodato

Knjiga se otvara sa Hajzenbergovom misli:"Niko ne zna šta će biti realno za ljude, nakon ratova koji sada počinju", nagoveštavajući apokaliptički okvir u kojem se sagledava budućnost čoveka i njegovih savremenih tehničkih gestova.
Atomska bomba juče, genetička bomba sutra, nijedna nije moguća bez trećeg imena, a to je informatička bomba. Virilio kaže da ništa ne bi smo razumeli, kada je reč o sistemskom uništavanju svetske ekonomije, kada se ne bi smo približili sistematskom neredu informacije.

Krah ekonomija u seriji, atomske probe koje se ponavljaju, politički i društveni potresi i prekompozicije, znakovi su koji nagoveštavaju jedan svet iz Vavilonske drame. Prvi kritičar kiber sveta, Pol Virilio, danas pokazuje ne toliko tehniku, koliko jedan interaktivni anticipirani sistem u prikazivanju nastanka kiber bombe. Drugim rečima, jednu strašnu lančanu reakciju, kada razmena informacija postane globalna. Hronika poslednjih trenutaka jednog milenijuma, Viriliova knjiga je snažna opomena budućeg rata, rata informacija. Ovo je izvanredna i opominjuća analiza modernog kiber sveta, jednog izuzetnog i lucidnog tumača i filozofa u tragu M.Fukoa


Ostali naslovi iz oblasti: Politika , , Sociologija , , Informacioni sistemi

Izdavač: Svetovi; 2000; Broširani povez; ćirilica; 18 cm; 143 str.;