knjizara.com
Ima li još pitanja?
o ženskim ledenim nogama i drugim zagonetkama svakodnevice

Ranga Jogešvar (autor)

Ima li još pitanja?
rasprodato

Zašto svetlucaju zvezde? Zašto se ježimo? Šta se događa kada kinemo? U koje doba dana je najbolje otići zubaru?
Knjiga Ima li još pitanja? – pokazuje koliko zabavno može biti znanje. Ona nas poziva da kroz svet koračamo širom otvorenih očiju, da budemo radoznali, da preispitujemo već poznato i otvorimo se za novo. Jer ako pažljivo posmatramo svet oko sebe, svakog dana imamo priliku da saznamo nešto novo: iza naizgled beznačajnih svakodnevnih pojava često se kriju uzbudljive priče koje ukazuju na čudesne povezanosti u svetu koji nas okružuje. Ova knjiga dokazuje da je život zanimljiviji ako ga bolje razumemo.
Da li ste ikada l

ežali na nekoj livadi, pomalo sanjarili, divili se oblacima i posmatrali nebo, a onda se najednom zapitali – zašto je nebo plavo? Početak je uvek jednostavno pitanje: zašto je to tako? Ranga Jogešvar upravo i polazi od opštih opažanja i iskustava, a zatim nas postepeno uvodi u uzbudljiv svet znanja. Dok pregovaramo oko visine plate, ulazimo u svet matematike; zbog ukusnog nedeljnog peciva, putujemo u svet istorije; posmatranjem letnjeg neba, već smo u svetu fizike.

Svakog dana susrećemo se sa raznim pojavama za koje se pitamo kako li one nastaju. Objašnjenja Range Jogešvara umnogome nam olakšavaju njihovo razumevanje.
Peter Grünberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2007.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Fizika

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 304 str.; 978-86-521-0639-4;