Ilustrovana mama

Džeklin Vilson (autor)

Ilustrovana mama

475 din

Stara cena: 594 din

U korpu

Ko ne bi poželeo lepu, mladoliku, detinjastu mamu, koja je više najbolja drugarica nego majka? Delfina i Zvezdana imaju upravo takvu mamu, od glave do pete prekrivenu drečavim tetovažama, veselu, razigranu i pomalo neodgovornu. Delfina još uvek misli da je njena mama najdivnija na svetu, iako ponekad poželi da je ređe hvataju bubice. Njena starija sestra Zvezdana sve češće priželjkuje da ima malo običniju mamu...
Džeklin Vilson je izuzetno produktivan pisac, s retkim darom da o osetljivim temama piše lako i duhovito, bez tračka sentimentalnosti i moralisanja. Njeni junaci najčešće potiču iz nekompletnih porodica, u kojima ipak ne nedostaje ljubavi.

Vilsonova se s naklonošću i razumevanjem usredsređuje na probleme detinjstva i odrastanja, na sve tanane nijanse svakodnevnog suočavanja s njima i, verujući u hrabrost i posebnost svakog deteta, vodi svoje junake do raspleta. Knjige Džeklin Vilson su obično pisane u prvom licu, što olakšava identifikaciju s junacima. Saosećanje s junacima, kao i provokativne teme, bogatstvo jezika i duhovitost, učinili su Džeklin Vilson jednim od najomiljenijih pisaca na svetu.
Uzrast 10+

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Odiseja; 2. izdanje, 2010; Broširani povez; latinica; 19 cm; 228 str.; 978-86-7720-046-6;