knjizara.com
Ilustrovana istorija Srba za decu

Rade Ristanović, Milenko M. Vukićević (autor)

Ilustrovana istorija Srba za decu
2200 din
U korpu

Ilustrovana istorija Srba za decu je dragocen prikaz naše prošlosti koji će obogatiti znanje Vašeg deteta i vas lično. Bogato opremljena i umetnički oblikovana, ona je zanimljiv vodič kroz ključne događaje, ličnosti i fenomene koji su oblikovali priču o našem narodu.

Ovo izdanje sastavljeno je iz više studija istog autora. Glavna je prvi put šampana 1920 . godine u Beogradu, pod naslovom Istorija srpskog naroda . Bila je obimom mala, ilustrovana crno-belim crtežima. Autori: Milenko Vukićević, profesor, i Dim . J . Sokolović, učitelj. Ova klasična knjiga bila je preporučena od strane Glavnog prosvetnog saveta i Ministra prosvete Kraljevine.

Jedno stoleća

posle, pouzdani i provereni starinski tekst priređen je i dopunjen, uz očuvan uzorni stil njegovog pisca. Dopune su preuzete iz knjiga istog autora – Milenka Vukićevića, Istorija srpskog naroda za srednje škole I–II, Beograd, 1904, kao i iz još dve knjige: Istorija srpskog naroda u slici i reči, Beograd 1912, i Istorija srpskoga naroda za srednje škole, Beograd, 1914 . držeći se pritom teksta, stila i količine informacija istog autora .

Nastavak o istoriji Srba posle 1918, u Jugoslaviji, po pozivu izdavača, napisao je perspektivni istoričar dr Rade Ristanović. On je savremenim rečnikom, koristeći rezultate moderne istoriografije, napisao svoj kratak pregled ovog razdoblja, ali tako da bude razumljiv i pamtljiv, prilagođen mlađem čitaocu.

Zbog toga je ova jedinstvena knjiga temelj poznavanja istorije Srba, ali i poziv mlađim čitaocima da nauče više o više o našoj kulturi i nasleđu koje nas čini ono što jesmo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska istorija , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Srpska književna zadruga; 2023; Tvrd povez; ćirilica; 31 cm; 137 str.; 978-86-379-1544-7;