knjizara.com
Hrabrost - radost opasnog življenja

Osho (autor)

Hrabrost - radost opasnog življenja
656 din
Stara cena: 820 din
U korpu

„Hrabrost nije odsustvo straha", kaže Osho. Štaviše, ona je potpuno prisustvo straha, uz hrabrost da se suoči sa njime. Ova knjiga daje ptičju perspektivu nad celokupnim terenom - gde strahovi nastaju, kako ih razumeti i kako pronaći hrabrost da se s njima izađe na kraj. Osho smatra da je svaki put kada se u životu nađemo pred nesigurnošću i promenom - to u stvari razlog za slavlje. Umesto da se grčevito držimo poznatog i već viđenog, možemo da naučimo da uživamo u tim situacijama kao u prilikama za avanturu i da produbimo shvatanje o nama samima i svetu oko nas.
Knjiga počinje d

ubinskim ispitivanjem toga šta znači hrabrost i kako se ona izražava u svakodnevnom životu pojedinca. Za razliku od knjiga koje se fokusiraju na herojska dela u vanrednim okolnostima, ovde je teža usmerena na razvoj unutrašnje hrabrosti koja nam omogućava da vodimo autentične i ispunjene živote na svakodnevnom osnovu. To je ona hrabrost da se promenimo kada je potrebno da se menjamo, hrabrost da se borimo za sopstvenu istinu, čak i protiv mišljenja drugih ljudi, i hrabrost da prihvatimo nepoznato uprkos svojim strahovima - u međuljudskim odnosima, u karijerama, u neprekidnom putovanju ka razumevanju toga ko smo i zašto smo ovde.
Knjiga Hrabrost takođe predstavlja nekoliko tehnika meditacije koje je Osho specijalno osmislio da bi pomogao ljudima da se izbore sa svojim strahovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Publik Praktikum; 2020; Broširani povez; latinica; 23 cm; 135 str.; 978-86-6035-722-1;