knjizara.com
Hotel Borg

Nikola Leka (autor)

Hotel Borg
rasprodato

Slavni dirigent odlučuje da se našali sa svojom publikom i za svoj oproštajni koncert bira krajnje neobično mesto i vreme – malu drevnu crkvu u Rejkjaviku, na Islandu u vreme polarne noći. Da „šala“ bude zanimljivija, koncert će pratiti pedeset žitelja Rejkjavika, nasumično odabranih iz telefonskog imenika.
Osim slavnog dirigenta, glavni protagonisti na pozornici i u romanu su hirovita operska solistkinja i dečak-solista željan da proživi uskraćeno detinjstvo. Sve troje su na za

lasku karijere i posle napornih proba povlače se u mali ljupki hotel Borg – toplu oazu usred nestvarnog ostrvskog krajolika – u kom se svako suočava sa sopstvenim životnim izborima i proživljava najdublje intimne i profesionalne krize.
Istovremeno, sreću se islandski lepotan Aukon Peterson, najpopularniji mladić na ostrvu koji razuzdanim životom pokušava da nadoknadi duboko nezadovoljstvo i odagna strah od samoubistva i skroman i malo čudan, Oskar iz Geteborga, zaljubljenik u muziku koji je propustio maestrov pretposlednji koncert te je odlučio da po svaku cenu ne propusti i oproštajni. S obzirom na način odabira publike, to je gotovo nemoguć poduhvat tim pre što Oskar nema jasan plan.
On i Aukon sklapaju đavolsku opkladu s paklenim ishodom.

„Nikola Leka je možda poslednji romantičarski pisac veka.“
Oservatore Romano

„Nikola Leka ima hrabrosti da puca visoko. I ne promašuje.“
Il Mesađero

„Nikola Leka piše onako kako se nekad pisalo: za večnost. Raduje me što još postoje takvi mladi pisci.“
Serđo Maldini, pisac

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 200 str.; 978-86-7436-871-8;