Hirurški precizno

Mark Mazeti (autor)

Hirurški precizno

764 din

Stara cena: 899 din

U korpu

Neispričana priča o tajnom ratu Sjedinjenih Američkih Država.
Uzbudljivo svedočenje zasnovano na iskazima učesnika i svedoka o novoj vrsti tajnog rata – istina koja prevazilazi najneverovatnije trilere.
Sjedinjene Američke Države po svetu vode novu vrstu rata protiv islamskog ekstremizma. To je tajni rat koji se proširio iz Pakistana i Avganistana na Jemen i Afriku. CIA je postala više nego ikad paravojna agencija, kojoj Bela kuća daje naloge za ubijanje neprijatelja. Ona sve više koristi privatne bezbednosne firme i bespilotne letelice da izvodi ubistva „preko posrednika“, a Pakistan je najistaknutije bojno polje za ovu tajnu vojsku.


U knjizi Hirurški precizno Mark Mazeti iznosi neverovatnu priču u koju su upleteni visoki zvaničnici. Tu su načelnici ISI-ja u pat poziciji sa službenicima CIA, a Pentagon s Belom kućom. Iznet na izuzetan način i uverljivo ispripovedan, tekst Hirurški precizno pravo je otkrovenje.

„Priča je jeziva i dramatična – kao špijunski roman – samo što je istinita. “ Dekster Filkins, autor knjige Rat zauvek

„Zapanjujući insajderski prikaz transformacije službe CIA posle 11. septembra od obaveštajne agencije u globalnu tajnu mašinu za ubijanje.“ Džejn Majer, autor knjige Mračna strana

„Posle 11. septembra Sjedinjene Države su vodile tri rata: u Iraku, Avganistanu i onaj u tajnosti. Ovo je autoritativan prikaz ovog trećeg rata.“ Tomas I. Riks, autor knjige Fijasko

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Terorizam , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 368 str.; 978-86-521-1534-1;