knjizara.com
Hiljadu i jedna noć

Hanan el Šejh (autor)

Hiljadu i jedna noć
rasprodato

Prepustite se opojnim pričama neustrašive Šeherezade, upoznajte kralja Šahrijara i zaplovite u egzotične predele Indije i Indokine u novoj, nesvakidašnjoj verziji čuvene pripovesti.
Nakon što je otkrio neverstvo svoje žene, okrutni kralj Šahrijar zahtevao je da mu svake noći dovode po jednu devojku, kojoj je oduzimao nevinost i ujutru je slao u smrt. Uprkos gnevu njegovih podanika, u čijim srcima je tinjalo seme pobune, kralj Šahrijar nastavljao je sa svojim krvavim pirom. Lepa Šeherezada, kćer kraljevog vezira, određena je da bude kraljeva sledeća nevesta. Mudra lepotica u

brzo je skovala plan kako bi stala na put nesreći: kralju je svake noći pripovedala po jednu priču koja je uvek pred zoru dostizala dramatični vrhunac. Obuzet radoznalošću, kralj je ostavljao Šeherezadu u životu čekajući sa nestrpljenjem da priču privede kraju.
Poput nesagledivog okeana, moćne bujice nenadmašnog pripovedačkog dara čitavog Istoka utkane su u nezaboravnu pripovest koja je trajala hiljadu i jednu noć. Čuveni vladari, bajkoviti predeli i nezaboravne junakinje obuzeće sva vaša čula – a onda će nestati sa prvim osvitom zore, samo da bi ponovo oživeli kada Mesec opet zagospodari nebeskim svodom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 285 str.; 978-86-10-01235-4;