knjizara.com
Grad lopova

Dejvid Beniof (autor)

Grad lopova
rasprodato

Lav Beniov smatra sebe „građenim za gladovanje“. Sitan je, pametan i nesiguran u sebe, Jvevrejin je, nevin i premlad za vojsku, a noći provodi kao dobrovoljni vatrogasac s drugovima iz zgrade. Patrola ga hvata kako pljačka telo mrtvog nemačkog padobranca i odvlači ga u zatvor, gde upoznaje šarmantnog i maštovitog Kolju, privlačnog mladog vojnika optuženog za dezerterstvo. Umesto uobičajenog metka u potiljak, Lav i Kolja dobijaju priliku da spasu glave ako ispune nezamislivo naređenje – moraju naći tuce jaja za svadbenu tortu kćeri svemoćnog pukovnika NKVD-a.
U potpuno opkoljenom gradu koji umire od gladi, Lav i Kolja kreću u lov na nemoguće. Na putu kroz najdublj

e bezakonje i razorenu okolinu Lenjingrada, između naivnog, požudom ispunjenog momčića i neodoljivog slatkorečivog zavodnika rađa se duboko i čvrsto prijateljstvo.
Iako smešten usred ogromnih istorijskih događaja, roman Grad lopova je potpuno savremena intimna priča o preobražaju dečaka u muškarce.
S pogledom skeptika, ali uz beskrajnu nežnost, Dejvid Beniof u Gradu lopova majstorski spaja humor i užase. San Francisko Chronicle
Dejvid Beniof napisao je zabavan, tužan i uzbudljiv roman. Entertainment Weekly
Scenaristička veština Dejvida Beniofa ne iznenađuje. Iznenađenje u ovom romanu su njegova nenametljiva mudrost i nežnost. Men’s Journal

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 304 str.; 978-86-521-0498-7;