Glasnik

Stiven Miler (autor)

Glasnik

rasprodato

Darija je dete u izbegličkom logoru negde na Srednjem Istoku. Braća su joj ubijena, a otac odveden. Ona gubi nadu, a njen život svrhu, sve dok je ne regrutuju teroristi koji joj pružaju šansu da živi i, jednog dana, umre za Boga. Odlazi iz logora da bi se posvetila samoubilačkoj misiji. Šalju je u Italiju, u Firencu, gde pohađa školu i uživa sa svojim mladim kolegama, sve vreme krijući svoju intenzivnu mržnju prema zapadnjačkom načinu života.
A onda dolazi taj čas. Dobija kartu za Njujork, gde će se predstavljati kao novinarka. Telo i kosu natapa smrtonosnim virusom velikih boginja. Sebe vidi kao smrtonosnu strelu usmerenu pravo u srce Amerike.

Njen nalogodavac joj daje instrukcije da se što je moguće više kreće među ljudima i da se zabavlja. Ona kreće od svog hotela i krstari Njujorkom. Ulazi u javne toalete, dodiruje sve kvake i sudara se s ljudima na ulici da bi proširila virus. Odlazi u ambasade i na Vol Strit. Onda kreće na put na drugi kraj zemlje.
Penzionisanog Dr Sema Votermana poziva Američka Vlada. Nakon 11. septembra bio je nevino optužen u istrazi u vezi sa antraksom i on više ne veruje u sistem. Međutim, vladi je potrebna njegova stručnost da bi se locirala i zaustavila pretnja Americi. Širom zemlje, osim velikih boginja, otkriven je i antraks.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Beoknjiga; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 357 str.; 978-86-7694-393-7;