Gilbert Hernandez

Gilbert ”Beto” Hernandez rođen je 1957. godine u Oksnardu u Kaliforniji. Od rane mladosti, zajedno sa svojom braćom Mariom i Haimeom, pokazuje interesovanje za strip, a najveći uticaj u tom periodu na njega imaju radovi DŽeka Kirbija i Stiva Ditka za Marvel i ”Denis Vragolan” Henka Kečama.
Gilbertov stariji brat Mario otkrio im je svet andergraund stripa kada je jednom prilikom kući doneo primerak kultnog časopisa ”Zap Comix” Roberta Kramba.
Početkom 1980-ih braća Hernandez pokreću serijal ”Ljubav i rakete” u okviru kojeg Beto Hernandez crta storije iz izmaštanog gradića Palomara, lociranog negde u Centralnoj Americi. Hernandezove priče iz Palomara smatraju se literarno najsnažnijim ostvarenjima u okviru serijala ”LJubav i rakete” i one su autoru obezbedile armiju poklonika, status modernog klasika grafičke naracije i poređenja sa Markesovim pričama o gradiću Makondu.

autor Gilbert Hernandez

1 naslova [prikazano 1-1]

Nove priče iz starog Palomara

Gilbert Hernandez

Broširani povez, Komiko, 2012, ISBN: 978-86-87919-16-7, latinica
Ovo je veoma dobar uvod u Betov svet, a uz to je i najprihvatljivije za decu... Ovaj mini serijal pokazuje da je svet autora jednako neobičan, ...

U korpu

704 din

Stara cena:880 din

Ušteda:176 din (20%)