knjizara.com
Geto : sve, sve, ali zanat - Geto : Handicraft above Everything

Marija Ristić (autor)

Geto : sve, sve, ali zanat - Geto : Handicraft above Everything
2840 din
U korpu

Tematska izložba stvaralaštva svestranog ilustratora i akademskog slikara Bobana Savića Geta, pod nazivom „Geto: Sve, sve, ali zanat”, koju je u autorski projekat uobličila Marija Ristić, istoričarka umetnosti.
Stvaralaštvo koje je predstavljeno na izložbi počinje od njegovih najranijih školskih dana, preko studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i prvih ilustracija za „Politikin Zabavnik”, da bi se razgranalo na raznovrsne oblasti primenjenih umetnosti, koje u današnje vreme omogućava upotreba digitalnih tehnologija. Izložbom se sumiraj

u radovi umetnika iz nekoliko kreativnih oblasti (ilustracije, stripa, koncept-arta, karakter-dizajna, scenografije) sa namerom aktuelizovanja prirode ilustracije, njenog stilskog jezika i metoda nastanka.
Prema rečima Marije Ristić, na Getovim radovima ”kičmu” likovne strukture čini čvrst, precizan crtež. Moglo bi se reći da Geto čak i četkicama crta. Deluje da ništa nije prepušteno slučaju dok pažljivo vodi oko posmatrača kroz kompleksnu kompoziciju neprekidno ga vraćajući na težišta radnje. Ukoliko išta može da se prigovori njegovom perfekcionističkom postupku, onda je to upravo potreba da iskontroliše svaki aspekt rada, što ponekad inhibira crtačku impulsivnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dizajn
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Muzej primenjene umetnosti; 2021; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 192 str.; 978-86-7415-228-7;