knjizara.com
Geologija - knjiga aktivnosti

Dženi Džekobi (autor)

Geologija - knjiga aktivnosti
653 din
U korpu

Geologija – knjiga aktivnosti puna je lako razumljivih objašnjenja pojmova iz geologije i zanimljivih činjenica o nastanku naše planete. Ilustrovane vežbe i praktični zadaci prate svako objašnjenje, a na kraju knjige data su njihova rešenja. Uz pomoć ove radne sveske mali naučnici otkriće kako izgleda unutrašnjost tla po kojem koračamo, od čega je sastavljena Zemlja i kakve se to promene na njoj i dan-danas dešavaju.

Sadržaj<

br>
Geološko vreme
Vulkani
Fabrika stena
Zemljotresi
Korisne stene
Fosilna iznenađenja
Kiša stena
Oblikovanje reljefa
Nafta
Super zemlja
Prozirni pesak
Kamena trpeza
Kameno doba
Da li znate da mi koristimo stene u raznim oblicima u svakodnevnom životu? Jedan od projekata u ovoj knjizi naziva se „Kamena trpeza“. Ishrana bogata mineralima važna je za zdravlje, a minerali koje mi uzimamo iz hrane takođe se nalaze u stenama. Na primer, gvožđe se nalazi u stenama, a mi ga unosimo u organizam tako što jedemo jaja i ribu, kalcijumom su osim stena bogati i mlečni proizvodi, cinkom orasi itd. Deca imaju zadatak da sastave „jelovnik jak kao stena“: na osnovu spiska minerala koji se nalaze u namirnicama, napraviće svoj zdrav obrok koji uključuje najmanje jednu namirnicu za svaki mineral, a zatim će taj jelovnik predstaviti i crtežom. Na ovaj način, dete je s naučne strane prišlo pojmu stena tako što je izučilo njihove fizičke osobine, zatim je to teorijsko znanje primenilo u realnom životu, a na kraju je pokrenulo i svoju kreativnu stranu tako što je nacrtalo svoje rešenje.

Prednosti ove knjige

sadrži aktivnosti koje podstiču logičko razmišljanje, kreativnost, povezivanje pojmova, zaključivanje
multidisciplinarni pristup učenju: podstiče dete da stečene kompetencije iskoristi u okviru različitih disciplina
omogućava sticanje novih znanja koja pomažu detetu da povezuje informacije i razvija kritičko mišljenje
omogućava savlađivanje veština potrebnih za savremena zanimanja i poslove budućnosti

Uz jedinstvenu ediciju knjiga „Uvod u STEM za decu“ želimo da utičemo na stvaranje zajednice kreativnih pojedinaca okrenutih zanimanjima budućnosti.


Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: JRJ; 2019; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 32 str.; 978-86-7609-824-8;