knjizara.com
Fatimina ruka II TOM

Ildefonso Falkones (autor)

Fatimina ruka II TOM
rasprodato

Španija na prelasku iz XVI u XVII vek. Zemlja koju predvodi kralj Filip II proživljava brojna previranja sa dalekosežnim istorijskim posledicama. Jednako buran i neizvestan je i život Ernanda Ruisa, sina Mavarke koju je silovao katolički sveštenik. Fizički obeležen nasleđenim plavim očima, nimalo svojstvenim njegovom arapskom izgledu, svim srcem i dušom neumorno se bori da premosti jaz između dve vere i da dopinese miroljubivom razumevanju pobeđenih i pobednika. Rastrzan između ljubavi prema muslimanki i hrišćanki, uviđa da će zauvek ostati musliman među hrišćanima, a da će među muslimanima biti žigosan i prezren kao hrišćanin.
Ugnjeteni i obespravlj

eni Mavri podižu se na ustanak protiv hrišćana. Igrom slučaja, u noći krvavog pokolja Ernando upoznaje Fatimu i putevi im se prepliću duž drumova kraljevine Granade iz koje su svi prognani u Kordovu. S mukom dosegnuta sreća u novoj sredini neće dugo potrajati, ali uporni i pravdoljubivi Ernando neće klonuti duhom.
Uzbudljiva i puna preokreta, simbolična i univerzalna životna priča, utkana je u verodostojna istorijska zbivanja u Španiji koja na vrhuncu moći jasno otkriva strahote društvenog propadanja.

„Falkones opčinjava čitaoca zadivljujućim putovanjem po srednjovekovnoj Kordovi, gradu u kojem se mešaju kulture i narodi. Ovo je roman u kojem će čitaoci pronaći veran istorijski prikaz jedne epohe ali i strastvenu priču o ljubavi i mržnji koja će zadesiti glavnog junaka na njegovom dugom putovanju punom izgubljenih iluzija i nada.“
El Mundo

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 480 str.; 978-86-521-0591-5;