knjizara.com
Eko-električni kućni energetski sistem

D. Fichte (autor)

Eko-električni kućni energetski sistem
rasprodato

Ova kratka knjiga pruža energetski svesnoj osobi polaznu tačku na putu ka obezbeđivanju električne energije u sopstvenom domaćinstvu. Na jednostavan način predstavljeni su osnovni principi, kao i detaljne informacije o tome kako napraviti ili održavati kućni električni sistem nezavisan od javne naponske mreže.

Ova knjiga će vam pomoći prilikom održavanja ili razvoja vašeg sopstvenog izvora električne energije u domu:Proračuni vas, korak po korak, provode kroz projekat vašeg sopstvenog električnog sistema, radi određivanja veličine solarnih panela, skupa akumulatora, solarnog punjača i invertora, na osnovu procene potrošnje.
Priloženi su i pri

meri koji se mogu koristiti kao podloga za vaš električni sistem.

Praktični detalji o svemu, počev od dimenzija žice, konvencija za utičnice, kabliranja unutar razvodne kutije solarnih panela, održavanja generatora i konekcije punjača lepo su ilustrovani.Razmatraju se bitni faktori za vetar, proizvodnju etanola i potoke, kao izvore energije.
Objašnjava se osnovna električna teorija pomoću osnovne matematike. Upotreba formula je jasna, zahvaljujući primerima.
Opisani su problemi električnih sistema, sa predloženim rešenjima, uključujući i praktične nelagodnosti koje se uglavnom ne opisuju u drugoj literaturi.


Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: Agencija EHO; 2012; latinica; 978-86-915999-2-8;