Džo Haldemen

Džo Haldemen

Džo Haldemen (1943) jedan je od najznačajnijih pisaca tzv. vojne naučne fantastike. Rođen je u Oklahoma Sitiju, u američkoj državi Oklahoma, ali je sa roditeljima često menjao mesto boravka, tako da je, između ostalog, živeo u Portoriku, Nju Orleansu, Vašingtonu, na Aljasci. Diplomirao je fiziku i astronomiju na Univerzitetu Merilend 1967. godine. Te iste godine je kao vojnik otišao u Vijetnam, gde je i ranjen. Vijetnamski je veteran ovenčan vojnom nagradom Purpurno srce. Godine 1975. diplomirao je kreativno pisanje na Univerzitetu u Ajovi.
Dobitnik je nagrade Damon Knight Memorial Grand Master 2010. godine za životno delo, ali i višestruki dobitnik nagrada Hjugo i Nebjula. Napisao je više od 30 romana, zbirki priča, eseja i pesama. Mnogi njegovi romani inspirisani su ratovanjem u Vijetnamu. Već dugo radi kao profesor kreativnog pisanja na MIT-u (Masačusetskom tehnološkom institutu), i smatra se ključnom mentorskom figurom mnogih vrhunskih SF pisaca današnje generacije. Haldemen se pored pisanja i profesure bavi i slikanjem.

autor Džo Haldemen

1 naslova [prikazano 1-1]

Večiti rat

Džo Haldemen

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2011, ISBN: 978-86-7702-162-7, latinica
Redov Vilijam Mandela bačen je kroz prostor i vreme da bi se borio u hiljadugodišnjem međuplanetarnom ratu protiv nepoznatog i neosvojivog ...

Rasprodato