knjizara.com
Drugi poljubac Gite Danon

Miljenko Jergović (autor)

Drugi poljubac Gite Danon
rasprodato

I danas, iako se u međuvremenu oprobao u svim književnim vrstama, Miljenko Jergović najpoznatiji je kao autor slavne knjige priča "Sarajevski Marlboro", koju su čitatelji diljem svijeta zavoljeli zbog jedinstvene melankolične kronike raspada jednog starog svijeta. Njegove ljubavno-ratne priče, uronjene u mrežu obiteljskih sudbina i historijsko-političkih konteksta, nepogrešivo su ujedinjavale sentiment i ironiju, humor i očaj.

Ipa

k, tek u ovom, autorskom izboru priča "Drugi poljubac Gite Danon" po prvi je puta na jednom mjestu vidljiva sva poetička kompleksnost ovog pisca - iz priče u priču čitatelj prelazi iz stoljeća u stoljeće, iz sadašnjosti u prošlost, iz bajki i legende u historijsku fikciju ili stvarnosnu prozu.

Koliko god mijenjao žanrove i vrste, Jergović ostaje veliki melodramatski pisac. I doista, rijetko je tko u hrvatskoj književnosti posjedovao tako suptilan spisateljski smisao za tragiku i melodramu ratne ili mirnodopske svakodnevnice i u tako skučenoj formi kakva je već kratka priča znao razviti tako fantastičan orkestar emocija koji podjednako duguje (bosanskoj i hrvatskoj) usmenoj tradiciji i holivudskoj melodrami.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: VBZ; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 184 str.; 9789532016567;