Dobiti više : kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu

Stjuart Dajmond (autor)

Dobiti više : kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu

841 din

Stara cena: 990 din

U korpu

Pregovaranje je u srži ljudske interakcije. Ono se odvija pri svakoj interakciji: verbalno ili neverbalno, svesno ili nesvesno. Razgovori s vašom decom, kupovina namirnica, vožnja ili pregovaranje o poslovima od milion dolara... te strategije, kao što su emocionalna osetljivost, uspostavljanje kontakta, jasni ciljevi, postupnost i posmatranje svake situacije ponaosob, ubedljive su i stoga efikasnije od svega što ste do sada primenjivali u komunikaciji.

Ovo je optimistična knjiga, napisana s ciljem da vaš život učini boljim. Ona počiva na načelu da uvek možete dobiti više.

Nezavisno od toga ko ste i kakva ste osoba možete naučiti da budete bolji pregovarač, i uvek možete da dobijete više.

Dobiti više – to je jedna od nagonskih ljudskih želja, zar ne? To ne mora da znači „više za mene, manje za tebe“. I ne mora da znači više novca, već više onoga što vam je vredno: više vremena, više ljubavi, više putovanja, više hrane, više odgovornosti, više košarke, više muzike, više novca...
Proces dobiti više, koji je predstavljen u ovoj knjizi, redefiniše teoriju pregovaranja: pojednostavljuje je, donosi praktičniji, realniji i efikasniji način ophođenja prema drugima. Uči nas novoj poslovnoj kulturi - kako konfrontacije i taktike „mi protiv njih“ dovode do gubitka profita i tome kako ostvariti veću dobit kroz stalnu težnju ka saradnji. Takođe, uči nas da se nosimo s teškim pregovaračima korišćenjem njihovih sopstvenih reči protiv njih samih, i to na najmanje borben način.

Ko god da ste, gde god da ste, ideje i „alati“ u ovoj knjizi namenjeni su upravo vama.

„Stjuart Dajmond, dobitnik Pulicerove nagrade za novinarstvo, univerzitetski predavač i bivši savetnik pri Ujedinjenim nacijama, uči nas da nije samo na vođama i onima koji pomeraju granice u svetu da se usredsrede na to kako da pregovaraju, već je i na svima nama.“
Gardian

„Praktično, odmah primenljivo i izuzetno efikasno štivo.“
Evan Vitenberg, Google

„Oslanjam na pregovaračke alate Stjuarta Dajmonda svakog dana.“
Kristijan Hernandez, Facebook

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Menadžersko delovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Samizdat B92; 3. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 488 str.; 978-86-7963-411-5;