Dnevnik od crvene kože

Lili Kopel (autor)

Dnevnik od crvene kože

490 din

Stara cena: 606 din

U korpu

Više od pola veka, dnevnik od crvene kože je nepomično ležao u kovčegu za prekookeanska putovanja. Kada vlasnik zgrade odluči da isprazni podrum i skriveno blago izađe na površinu, dnevniku i njegovom vlasniku je data druga šansa.

Dnevnik, koji živo oslikava Njujork tridesetih godina prošlog veka, je pronašla Lili Kopel, mlada autorka zaposlena u Njujork tajmsu.

Otvorivši zarđalu bravicu dnevnika, Kopelova kreće na put u prohujala vremena, kada su se privilegovane žene sretale na čaju u Šraftsu, plesale u hotelu Pensilvanija, i ludovale u klubu El Maroko.

Dok okreće britko pisane stranice dnevnika, Kopelovu obuzima slobodoumna mlada žena čija intimna razmišljanja i emocije vrcaju iz svake reči.

Zadivljena nadama i tugom koje izviru iz dnevnika, Kopelova je rešena da pronađe vlasnicu, a jedini trag joj je prvi natpis u dnevniku: „Ova sveska je vlasništvo .. Florens Vulfson“.

Ko je bila ova divna naivka koja je obožavala Bodlera i Džejn Ostin, seksualno radoznala mimo svojih godina, koja je putovala u Rim, Pariz i London?

U knjizi se prepliću intimni intervjui sa beleškama iz dnevnika. Kopelova otkriva svet njujorške tinejdžerke opsednute stanjem svoje duše i svojim fizičkim izgledom i raspravlja o sudbinskim dešavanjima koja dovode do toga da dnevnik bude vraćen vlasnici. Opčinjavajući i prepun sećanja, Dnevnik od crvene kože vraća romansu, sjaj i prefinjenost Njujorka iz tridesetih godina. Oživljava istinitu priču o zreloj mladoj ženi koja je pratila svoje snove i priželjkivala veliku strast koja bi joj promenila život.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Beobook; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 287 str.; 978-86-87027-10-7;