knjizara.com
Digitalna tvrđava

Den Braun (autor)

Digitalna tvrđava
rasprodato

VRHUNSKA ŠIFRA JE MOĆNA, OPASNA - I NEREŠIVA...
Kada je nepobediva mašina za dešifrovanje Agencije za nacionalnu bezbednost naišla na tajanstveni kod koji nije mogla da reši, Agencija je pozvala svog glavnog kriptografa, Suzan Flečer - genijalnu, prelepu matematičarku. Njeno otkriće potresa sam vrh vlasti. Agencija za nacionalnu bezbednost postaje talac... i to ne talac kojem se preti pištoljima i bombama, već kodom koji je toliko genijalno složen da bi njegovo obelodanjivanje i puštanje u opticaj uništilo američku obaveštajnu službu. Zarobljena u vrtlogu tajni i laži, Suzan Flečer se bori da spase agenciju u koju veruje. Kada shvati da su j

e svi izdali, otkriva da se bori ne samo za sopstvenu zemlju, nego i za sopstveni život, i naposletku, za život čoveka kojeg voli.


«Više obaveštajnih tajni nego kod Toma Klensija... Digitalna tvrđava je bliža istini nego što bi se to bilo ko od nas usudio i da pomisli.»
- MakDonel Ulš, upravnik Instituta za nacionalnu bezbednost

«Jedan tehno-triler je uzbudljiv onoliko koliko je uverljiv - a da je ova priča Dena Brauna, od koje osećate napetost u stomaku, makar malo realnija, od preokreta u njoj biste se osećali kao da ste tresnuli o zid.»
- Dejvid Poug, časopis Mekvorld

«Digitalna tvrđava je najbolji i najrealističniji tehno-triler koji je poslednjih godina dospeo na tržište... Dramatično i uzbudljivo...»
- Midvest buk rivju

«... štivo koje će opčiniti čitaoce naklonjene sajber-svetu.»
- Buklist

«U ovoj vrtoglavoj, uverljivoj priči, Braun uspeva da zamagli liniju koja deli dobro i zlo upravo onoliko koliko je potrebno da oduševi i patriote i paranoike.»
- Pablišers vikli

«Majstorski... postepeno ubrzavanje radnje i povećavanje opasnosti privukli su i zadržali moju pažnju još od prve stranice.»
- Providens sandi džornal

«NOVI MAJSTOR INTELIGENTNIH TRILERA»
- Pipl magazin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Solaris; 3. izdanje, 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 329 str.; 978-86-7560-083-1;