Dete na stepenicama

Branislav Bjelica (autor)

Dete na stepenicama

509 din

Stara cena: 599 din

U korpu

Knjiga koja će vam slomiti srce.
Upoznajte Branislava. On ima devet godina. Nema prezime, nema majku, nema oca, rodbinu, školske drugove... i zna da neće dugo živeti.
Branislav je stvaran, ali za svet kao da ne postoji. Svako ga može čuti, videti, dodirnuti, i lekar, i socijalni radnik, i policajac, ali to nije dovoljno – on nije evidentiran, uz njegovo ime ne stoji broj. A bez broja niko ne može biti ozbiljno shvaćen. Njemu samom najteže je da shvati koliko dugo žive deca. Uprkos toj misli, uprkos strahu, uprkos ljudima o koje se odbija kao o hladne zidove, Branislav pronalazi smisao svog kratkog života.

Ne trudeći se da se nametne svetu od kojeg mu zavisi život, britkim umom i čistim srcem deteta stvaraće svoj svet u ogledalu i pružiti nam duboko uznemirujuću i bolno neprihvatljivu sliku stvarnosti.

Dete na stepenicama potresna je priča o odrastanju bez uporišta i nemogućnosti postojanja, roman koji kida utrobu neiskvarenom dečjom filozofijom i podsećanjem na ono što čovek, kad sazri, zaboravi da je bio – pametno i dobro dete.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 192 str.; 978-86-521-1824-3;