Depresija - kako iz vlastitog zatvora

Dorothy Rowe (autor)

Depresija - kako iz vlastitog zatvora

660 din

U korpu

Knjiga je namijenjena ljudima koji se bore s depresijom, njihovim obiteljima, prijateljima te profesionalcima i neprofesionalcima koji im pomažu Depresija je - kaže autorica - zatvor koji gradimo sami, a kao što ga gradimo, tako možemo i otključati njegova vrata i dopustiti sebi da izađemo.
Depresija je neželjena posljedica načina na koji doživljavamo sebe i svijet, obrana od boli i straha kojom se "poslužimo" kad god otkrijemo da nam život nije onakav kakvim bismo ga željeli.

Razumijevajući i mijenjajući način na koji smo tumačili ili tumačimo događaje u svome životu, možemo depresiju upotrijebiti kao detektor laži koji će nam pomoći da preuzmemo nadzor nad vlastitim životom, da tamu depresije zamijenimo svjetlom samospoznaje, samootkrivanja, ispunjenijeg i sretnijeg života.
Dorothy Rowe je klinička psihologinja svjetski poznata po radu s depresivnim ljudima, koja je za ovu knjigu-bestseler, prvi put izdanu još 1983., nagrađena britanskom nagradom MIND. Značenje ove knjige Dorothy Rowe još je veće sagleda li se u kontekstu novih spoznaja o mozgu i psihoneuroimunologije, a i uvelike je podupire teorija o tijeloumu, koja ne otklanja vrijednost kemijske intervencije u ljudski mozak odnosno psihu, ali ukazuje na značenje emocionalne samospoznaje, na to da je u slučaju (stvaranja) emocija riječ o dvosmjernom procesu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Depresija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: VBZ; 2006; Broširani povez; latinica; 24 cm; 332 str.; 9532015442;