knjizara.com
Ćudi prirode
neobične pojave i zapanjujuća objašnjenja

Ćudi prirode
4196 din
U korpu

„Strašna poplava blata ugrožava Javu“, „Razorne erupcije ispod najvećeg evropskog glečera“, „Brodovi nestaju u Bermudskom trouglu“, „Pojava misterioznih bolesti nakon pada meteora“ – slične udarne naslove svakodnevno čitamo u novinama ili ih čujemo na televiziji i radiju. Mediji izveštavaju o katastrofama, opisuju fenomene i ponekad daju neverovatna objašnjenja. A kad se medijska prašina slegne, prava pozadina tih događaja ostaje skrivena od javnosti iako stručnjaci brzo pronađu objašnjenja.
Ova knjiga je karika koja nam nedostaje. Dve stotine geoloških zagonetki

koje se na prvi pogled čine nerešive ovde su pažljivo proučene i ozbiljno i stručno objašnjene. Više nije tajna zašto se zagonetna bića, koja bi po rečima stručnjaka trebalo da su izumrla pre više miliona godina, pojavljuju niotkud, kako tajanstvena svetlost osvetljava nebo, koliko glasno odzvanjaju zvuci u vodama oko Južnog pola ili kako raznovrstan očaravajući živi svet opstaje u uslovima gde ne bi ni trebalo da bude života. Ponekad su i sami istraživači zbunjeni jer planeta Zemlja ne odaje tako lako svoje tajne. STVARNOST JE, KAO I UVEK, UZBUDLJIVIJA OD SVAKOG ROMANA!

Zemlja nas čak i danas stalno iznova iznenađuje svojim ćudima i zagonetnim pojavama koje nas ostavljaju bez daha. Ova neobična knjiga
nudi obilje priča o spektakularnim prirodnim pojavama i okolnostima, koje se u ovakvom sastavu ne mogu naći ni u jednoj drugoj knjizi
na racionalan, naučni način objašnjava aktuelne spekulacije o prirodnim fenomenima i nagađanja potkrepljuje činjenicama
vodi čitaoce u tajanstvene kutke Zemlje, i prostorne i vremenske, i na taj način čini svestrano, informativno, zabavno i nadasve opčinjavajuće štivo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: Mladinska knjiga; 2011; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 352 str.; 978-86-7928-301-6;