knjizara.com
Crtež ljudske figure kao metod procene ličnosti i psihopatologije

Dragana Đurić Jočić, Ivana Leposavić (autor)

Crtež ljudske figure kao metod procene ličnosti i psihopatologije
1825 din
U korpu

Knjiga je veoma koristan doprinos stručnoj literaturi i predstavlja ne samo priručnik nego i kritičku analizu pozicije kvalitativnih instrumenata u psihološkoj metodologiji. Autori nastoje da premoste podelu između akademske i primenjene psihologije i da ohrabre i nove i iskusne psihologe da se ne odriču tradicionalnih instrumenata bez obzira na sva njihova ograničenja.
Od

uvodnog poglavlja, u kojem objašnjavaju mehanizme koji stoji u osnovi crteža kao projektivne tehnike, preko neuropsiholoških procesa na kojima se oni zasnivaju, omogućavaju sveobuhvatno razumevanje šta se dešava sa crtačem i kako kliničar te procese može da iskoristi za razumevanje njegovih unutrašnjih zbivanja...
Poseban doprinos ove knjige je poglavlje u kojem prikazuju razvojne faze kroz koje crtež prolazi tokom odrastanja, ilustrujući svaku od faza crtežima dece određenog uzrasta. Ovo poglavlje je naročito značajno psiholozima koji rade sa decom i mladima a koji tokom svog akademskog obrazovanja, nažalost, imaju malo prilike da se upoznaju sa normativnim fazama ovog značajnog kanala izražavanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihodijagnostika , Psihometrija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 203 str.; 978-86-89377-34-7;