knjizara.com
Čežnja i odanost

Džo Bejker (autor)

Čežnja i odanost
rasprodato

Neodoljivi svet junaka iz remek-dela Džejn Ostin Gordost i predrasuda oživljava iz sasvim nove perspektive kroz maestralno pero Džo Bejker.
Zavirite u sve kutke doma porodice Benet i osetite kako zaista izgleda svakodnevica sa Džejn, Elizabet, Kiti, Lidijom i Meri.
Dok se u longbornskim odajama na spratu pišu ljubavna pisma i donose odluke o izboru balske haljine, ispod stepenica vredno posluju ljudi koji će ta pisma isporučiti i po kiši otići u nabavku novih satenskih traka. Mlada i

lepa služavka Sara tu je da se pobrine za Elizabetine podsuknje i Džejnine haljine, ali ni ona nimalo ne zaostaje za svojim gospodaricama u zanesenosti izvesnim članovima nederfildskog domaćinstva. Stroga kućepaziteljka gospođa Hil budnim okom pazi da sve u Longbornu funkcioniše kako treba – ali ona možda zna i mnogo više od dnevnog rasporeda Benetovih.
Kada se ovom živopisnom domaćinstvu pridruži novi, tajanstveni sluga Džejms, pokrenuće se pravi vrtlog neiskazanih žudnji i uspavanih ambicija, a čitav dom Benetovih uzburkaće ljubav, strast i decenijama skrivane tajne.
Svež, originalan i nadasve zanimljiv pristup voljenom klasiku Džejn Ostin obasjava njegov zaplet sasvim novim svetlom, ali donosi i uzbudljivu pripovest o novim junacima koji će čitaocima prirasti za srce bar podjednako koliko i Elizabet i Darsi.

„Veličanstveno i originalno!“ – Njujork tajms

„Knjiga godine.“ – Dejli mejl

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 315 str.; 978-86-10-01280-4;