Cena soli

Patriša Hajsmit (autor)

Cena soli

673 din

Stara cena: 792 din

U korpu

Priča o Terezi Belivet, scenskoj dizajnerki sa Menhetna, koja je prinuđena da radi na odeljenju igračaka u robnoj kući da bi zaradila za život.
Spas joj stiže jednog dana u vidu Kerol, zanosne imućne žene koja je pred razvodom. Iako potpune tuđinke u početku, Tereza i Kerol se zbližavaju i počinje da ih vezuje opsesivna ljubav. One napuštaju sve, odlaze na put po Sjedinjenim Američkim Državama, dok ih privatni detektiv kog je angažovao Kerolin muž prati i na kraju ucenjuje Kerol da bira između svoje kćeri i ljubavnice.
Patriša Hajsmit je u Ceni soli uspela da prenese izuzetnu snagu i dubinu emocionalne i fizičke intimnosti između dve žene.

Ova knjiga živi i danas kao pionirski rad o slobodnoj ljubavi osoba istog pola.

„Svedočanstvo o progonjenoj ljubavi – savršeno.“ The Independent

„O progonjenoj ljubavi, i istinskoj sreći... Prepoznatljiva Hajsmit, s podrhtavanjem i pretnjom, roman prepun njene čudesne genijalnosti u prikazivanju anksioznosti." The Sunday Times

„Patrišini romani su opaki... bacaju čini na čitaoca, nakon čega sledi osećaj omađijanosti... Ona je veliki američki pisac koji se vraća da tu i ostane.“ Entertainment Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 310 str.; 978-86-7963-387-3;