knjizara.com
Čekajući kapitalizam
nastanak novih klasnih odnosa u Srbiji

Mladen Lazić (autor)

Čekajući kapitalizam
rasprodato

Posebna vrednost ove knjige jeste njen obuhvatni karakter, kako u pogledu istorijskih promena, tako i aktuelnih društvenih odnosa u jednoj znalački vođenoj analizi koja obezbeđuje da se dođe do najcelovitijih istraživačkih rezultata. Osim toga, autor pokazuje da klasno utemeljen pristup društvenim promenama nije zastareli ostatak, već predstavlja i dalje heuristički izuzetno koristan istraživački koncept i instrument. Time je usp

eo da u našu današnju sociologiju unese celovitost i nadiđe postojeće, uglavnom segmentarne pristupe društvu (ekonomske, političke i druge), koji redukuju društvenu stvarnost, pa tako i tumačenje promena svode na pojedinačne aktivnosti elitnih političkih aktera, zapostavljajući ulogu i mesto drugih kolektivnih i individualnih aktera.
Reč je o knjizi koja predstavlja kapitalni autorski rad u kome su sažeta decenijska istraživanja i bavljenja društvenim promenama. Knjiga profesora Lazića Čekajući kapitalizam objavljena je u ediciji Sinteze biblioteke Društvo i nauka u kojoj se objavljuju kapitalna dela, kao vrhunski nacionalni naučni dometi i reprezentativna sintetička autorska dostignuća, koja imaju karakter magnum opusa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tranzicija , Kapitalizam , Srbija , Društvene klase
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Službeni glasnik; 2011; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 274 str.; 978-86-519-0780-0;