knjizara.com
Čarolija vode

Viktor Šauberger (autor)

Čarolija vode
1100 din
U korpu

Viktor Šauberger (1885-1958), po zanimanju šumar, bio je izraziti holističar, smatrajući da je planeta Zemlja jedan veliki živi sistem, te je upozoravao na opasnost od narušavanja prirodne ravnoteže i urušavanja ekosistema, kao posledice čovekovog neplanskog i nekontrolisanog izrabljivanja prirodnih resursa. Smatrao je da današnja civilizacija koristi eksplozione sile koje priroda koristi za raspadanje i razlaganje, te da zbog toga ubrzava vlastito uništenje. Govorio je da ako se opredelimo za ispravnu stazu, onda će nas ona dovesti natrag do Prirode i stoga do izvora života – do zdrave vode. A, zdrav vazdu

h, zdrava hrana i zdrava voda izgrađuju ne samo zdravo telo, već i zdrave karakterne osobine, omogućavajući čoveku da služi svrsi života: neprekidnom stvaranju.
„Sama Priroda može i treba da bude naša Velika učiteljica. Ako želimo da povratimo duhovno i fizičko zdravlje, ne treba da se samo oslanjamo na sekundarne mehaničke ili hidraulične fenomene. Prevashodno treba da se potrudimo da temeljno proučimo usklađenost sa prirodnim zakonom – usklađenost koja vlada načinima na koje Majka Zemlja priprema svoju životodavnu tečnost i kako je sprovodi do mesta upotrebe. Jednom kada otkrijemo tu tajnu i verno preslikamo način koji je uspešno osmišljen i oproban preko više miliona godina, onda smo na prâvom putu. Jedino se tada možemo umešati na Prirodi sličan način u vitalne funkcije Prirode i požnjeti obilne i plemenite plodove koje je Majka Zemlja stvorila i održavala u bezbrojnim vrstama pomoću svoje zdrave krvi ? vode.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Filozofija prirode
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Kokoro; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 216 str.; 978-86-89057-48-5;