Budin mozak

Rick Hanson, Richard Menduis (autor)

Budin mozak

rasprodato

Revolucija u području znanosti nedavno je otkrila da je mozak odrasle osobe cijeloga života podložan promjenama. Iako su mnogi znanstvenici u prošlosti tvrdili da je um tek aktivnost mozga, povezanost tih dviju dimenzija sada možemo promatrati s drugačijega gledišta. Ako um smatramo utjelovljenim i relacijskim procesom koji regulira protok energija i informacija, uviđamo da s pomoću njega možemo promijeniti i mozak. Potrebno je samo poznavati načine korištenja svijesti koji promiču zdravlje i zadovoljstvo.Crpeći mudrost proizašlu iz vlastite meditacijske prakse i znanstvene izobrazbe, istodobno povezujući drevne uvide kontemplativne prakse budističkih tradicija sa suvremenim otkrićima u području neuroznanosti, dr. sc. Rick Hanson (neuropsiholog) i dr. med. Richard Mendius (neurolog) ponudili su nam jezgrovit i praktičan vodič u kojem na jasan i neposredan način objašnjavaju kako funkcionira ljudski um te kako možemo oblikovati svoj mozak da bismo bili spokojni i sretni.

Autori knjige, osim što nam s pomoću budističke kontemplativne tradicije pokušavaju rasvijetliti neuralne puteve sreće, ljubavi i mudrosti, otkrivaju i učinkovite načine za prevladavanje teških stanja uma, poput stresa, tjeskobe, rastresenosti, straha, tuge i gnjeva.

Knjiga "Budin mozak" potiče nas na razmišljanje te nas korak po korak vodi kroz buđenje uma i svjesno stvaranje pozitivnih promjena u nama. Istodobno, ona vješto odgovara na jedno od najvažnijih životnih pitanja – kako biti sretan – predstavljajući temeljna načela budizma povezana s osnovama funkcioniranja mozga.

Knjiga je čvrsto utemeljena na rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja i potkrijepljena dubokim razumijevanjem budističke kontemplativne prakse.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Budizam
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: VBZ; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 206 str.; 978-953-304-415-6;