knjizara.com
Bogovi i legije

Majkl Kertis Ford (autor)

Bogovi i legije
rasprodato

Julijan, kome je usled političkih previranja pobijena porodica, postavljen je iznenada za cezara zapadnog dela Rimskog carstva 354. godine. Nakon velike pobede nad Germanima i reformi koje je preduzeo, vojnici i meštani proglašavaju ga avgustom, ali i on je spreman da preuzme presto pored živog imperatora Konstacija i povrati slavu Rima...

r>
U nizu pripovednih obrta, sa strahovitim bitkama i nizom upečatljivih istorijskih likova, Ford oživljava jedan od najburnijih perioda istorije – uspon i pad Julijana Apostate, otpadnika od zvanične hrišćanske religije, početak kraha Zapadnog rimskog carstva, sukobe sa Persijom, mogućnost građanskog rata, političke spletke i previranja.

Bogovi i legije su izuzetno dramatična i uzbudljiva priča, precizno konstruisana i istinski potresna. Ovaj čitljivi i slojeviti roman odiše i sjajnom psihološkom analizom Julijana Apostate, koji se odrekao hrišćanstva, ali koga će bogovi i razum napustiti u pohodu na Persiju, i izmeniti tok istorije.

“Priča iz starina koja će vas oduševiti... Uzbudljiva, prvorazredna tragedija, majstorski napisana različitim popularnim stilovima.”

Kirkus

“Ford je stvorio još jedan izuzetan istorijski roman, književnu hroniku o usponu i padu jednog od najmrskijih vođa u istoriji.”

Buklist

“Snažno i strastveno. Istinski uzbudljiva priča... ne samo o bogovima i legijama, već i o ljudima.”

Lajbreri džurnal

“Hvala autoru na iscrpnom istraživanju... Čitalac zaista oseća transformaciju jednog velikog čoveka, korak po korak. Iskreno preporučujemo.”

Historikal novels rivju

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2006; latinica; 21 cm; 328 str.; 86-7752-035-X;