Bljuc!

oralna biografija Bastera Kejsija

Čak Palahnjuk (autor)

Bljuc!

rasprodato

Sumanuti um koji je osmislio legendarni Borilački klub (Fight Club) iznedrio je još jedan dragulj. Mahnit, urnebesan i nadasve jedinstven roman. Svojevrsni "Borilački klub na točkovima".
Onome ko je poznavao Bastera Bljucu Kejsija ni pakao neće teško pasti... On je Haklberi Fin dvadeset i prvog veka, vođa ulične bande paklenih vozača, besnilom zaraženi mesija, na ujede i životinjske otrove navučeni džanki, izopačeni guru i borac protiv svih vidova učmalosti i dosade, putnik kroz vreme sa istančanim čulom mirisa i ukusa, smrtonosni Kazanova, odnosno najefikasniji serijski ubica koga je svet video.

Ukratko, urbana legenda, ili modernim rečnikom rečeno - "selebriti".
Kao u slučaju bilo koje druge slavne ličnosti, garnizon prijatelja, neprijatelja i poznanika, što stvarnih, što naknadno proklamovanih, ožalošćeni članovi porodice, brojne priznate i nepriznate ljubavnice, analitičari društva, radio komentatori i mnogi drugi rado se utrkuju, gurkaju i nadvikuju kako bi u etar izneli svoju verziju priče i tako dobili pet minuta slave u tok šou "Oralna biografija Bastera Kejsija."
Iz ovih na momente kontradiktornih isečaka iz života saznajemo kako je Bljuca Kejsi još kao adolescent skoro uništio lokalnu ekonomiju svog provincijskog rodnog mesta, zarazivši pri tom pola mesta besnilom dobijenimdok je kao dete gurao ruku gde joj mesto nije - u rupe pune zmija, paukova, kojota i drugih smrtonosnih živuljki. Uz podebeli ček i blagoslov da se više nikad ne vrati, na otrove pelcovani Bljuca odlazi u veliki grad i tamo se pridružuje uličnoj bandi koja noću, u čudno okićenim kolima, jurca gradom u nadi da će se bar neka od ovih kola i sudariti. I u velikom gradu, Bljuca nastavlja da širi ljubav... i bes

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Festina lente; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 315 str.; 978-86-88825-01-6;