knjizara.com
Bikini

Džejms Paterson, Maksin Petro (autor)

Bikini
rasprodato

Priča počinje nestankom čuvene manekenke Kim Makdanijels i njenim okrutnim ubistvom. Dok se njena porodica trudi da je pronađe, uz pomoć novinara Bena Hokinsa, nadajući se još uvek da će je naći živu, pred očima čitalaca počinje da se raspliće priča o milionerima koji zadovoljstvo pronalaze u posmatranju pažljivo režiranih snimaka ubistava.
Pravih ubistava. Česti obrti, iznenadni i napeti, uznemirujući uvidi u scene ubistava, kao i neočekivani smer u kojem se radnja usmerava, privlače i zadržavaju pažnju čitaoca već od samog početka. Napisana u maniru po koje

m je ovaj pisac i postao poznat i prepoznatljiv, u iscepkanim odlomcima koji se prekidaju u najnapetijem trenutku, sa čestim promenama lica iz čije tačke gledišta posmatramo odvijanje radnje, ova knjiga je proizvod uspešne saradnje Patersona i Maksin Petro. Ova autorka je bogato iskustvo koje je stekla radom u čuvenim svetskim časopisima prenela u pisanje knjiga – pored tri romana koje je objavila samostalno, sarađivala je upravo sa Patersonom u više dela, a vrhunac te saradnje predstavlja upravo Bikini. Sam Paterson se, nakon uspešne karijere u marketingu, proslavio pisanjem kriminalističkih romanima, od kojih je prvi veliki uspeh postigao romanom Prikrade se pauk, u kojem uvodi lik sada već čuvenog Aleksa Krosa. Pored serijala romana sa ovim likom, koji je postigao ogromnu popularnost, među značajnija njegova njegova dela spadaju svakako i Sudija i porota, Spasilac i Ubistvo na plaži. Sjajni obrti i velika filmičnost scena u njegovim knjigama – a Bikini tu svakako nije izuzetak – doprineli su i velikom interesovanju filmske industrije za njegova dela, te je tako veliki broj njih ekranizovan. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je ova knjiga izašla istovremeno u svim zemljama u kojima su otkupljena prava, u julu mesecu ove godine, a pred našim čitaocima se našla zahvaljujući izdavaču Evro–Đuntiju, koji je objavio Sudiju i porotu, Spasilac, a u pripremi je i roman Ubistvo na plaži, koji će se pojaviti do Sajma knjiga.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2009; latinica; 20 cm; 250 str.; 978-86-505-1245-6;