Bel Muni

Bel Muni

Bel Muni rođena je u Liverpulu, u Engleskoj. Nakon studija na Londonskom Univerzitetu bavila se novinarstvom, kojem još uvek posvećuje najveći deo svoje Ozbiljnosti. Osim o Cici i njenom mlađem bratu, brine se i o dve kuce i četiri mace. Knjige o Cici je namenila deci uzrasta od šest do deset godina, a napisala je i nekoliko knjiga za malo stariju i malo mlađu decu.

"Kada je moja ćerka Cica imala četiri godine bila je veoma nalik onoj Cici kakvu poznajemo iz knjige, mala, tršava mudrica sa mnoštvom pitanja i ozbiljnih opaski na račun sveta Odraslih i Ozbiljnih. Jednom prilikom postala je strašno ljubomorna kada sam njenom tati, za Božić, poklonila rukopis moje prve knjige za decu. NIJE FER!, bila je neumoljiva,"hoću da i MENI napišeš knjigu!"...

... I tako sam napisala priču o nestašnoj devojčici po imenu Cica, koja neće da pere zube pre spavanja. Zavolela je priču, pa sam morala da napišem još jednu, i tako, pre nego što je iko postao svestan toga šta se zbiva, pred nama je bilo osam priča o stvarima koje ona NEĆE da radi".

Knjiga NEĆU! objavljena je 1985. godine. Bel Muni nije razmišljala o mogućim nastavcima, sve dok je pisma oduševljenja njenih malih i malo starijih čitalaca nisu navela da zamisli i u priču pretoči šta se zbiva sa Cicom i njenim drugarima, u nekoj drugoj od raznolikih situacija Odrastanja. Usledile su knjige NE MOGU DA NAĐEM! NIJE FER! ALI, OBEĆALI STE! Bel Muni je do danas napisala dvanaest knjiga o Cici i drugarima i ispričala nam mnoge Cickine avanture. Knjige su numerisane po redosledu kojim su objavljivane. Redosled čitanja nije od presudne važnosti, ali ukoliko ih čitamo redom najjasnije vidimo kako je Cica, gledajući svojim velikim očima u Svet, zajedno sa svojom porodicom i medom, Gospodinom Bucom, vremenom odrastala prolazeći kroz razne dogodovštine.

autor Bel Muni

17 naslova [prikazano 1-5]

Nije fer!

Bel Muni

Broširani povez, Ružno pače, 2008, ISBN: 978-86-7608-006-9, latinica
“Nije fer!” jadikuje Cica. Zašto je baš ona najmanja u razredu? Zašto niko u njenoj porodici ne razume šalu? Zašto uveče mora da ide na spavanje pre ...

Rasprodato

Neću!

Bel Muni

Broširani povez, Ružno pače, 2008, ISBN: 978-86-7608-004-5, latinica
Cicina omiljena reč je NEĆU!
Neće da pere zube, neće da jede povrće i što je najgore od svega, neće da se igra sa svojom sestrom od tetke ...

Rasprodato

Ali, obećali ste!

Margaret Čejmberlen, Bel Muni

Broširani povez, Ružno pače, 2008, ISBN: 978-86-7608-007-6, latinica
“Zašto odrasli ne misle ono što govore?”
Nestašna, neuredna i neodoljiva Cica vraća nam se u seriji novih avantura.
Ovog puta, ona kaže: ...

Rasprodato

Ne mogu da nađem!

Bel Muni

Broširani povez, Ružno pače, 2008, ISBN: 978-86-7608-005-2, latinica
“Jednog dana ću zaturiti i svoju glavu!”
Cica večito gubi svoje stvari. Nije da ona o njima ne vodi računa, ali se stvari koje negde stavi jako, ...

Rasprodato

Želela bih!

Bel Muni

Broširani povez, Ružno pače, 2008, ISBN: 978-86-7608-011-3, latinica
Vita je dobio bicikl za rođendan, a Cica želi bicikl više od svega na svetu.
“Želela bih da je moj - tako bih želela da je moj," ponavlja ona u ...

Rasprodato