Artur Agatston

Artur Agatston

Artur Agatston nije nutricionista, on je doktor kardiologije. U svojoj struci postigao je izuzetan uspeh. Po njemu se jedinica koronarnog kalcijuma naziva „Agatstonov rezultat”, a protokol za merenje kalcijuma često se naziva „Agatstonova metoda”.
Mnogi njegovi pacijenti morali su da smanje težinu radi uspeha u lečenju srčanih problema, ali neuspeh koji su imali sa postojećim dijetama naveo ga je da sam osmisli dijetetski režim ishrane koji će im omogućiti da smanje težinu i da je održe na odgovarajućem nivou, a da se pri tome njihova krvna slika poboljša i da ishrana povoljno utiče na srce.
Tako je nastala Dijeta Južne obale, najpopularnija i najefikasnija dijeta današnjice. U SAD je postala deo životnog stila miliona Amerikanaca, a knjiga o njoj prevedena je na sve značajnije svetske jezike.
Danas je Artur Agatston izuzetno popularna ličnost u SAD, a u Majamiju se njegova popularnost može porediti sa popularnošću filmskih zvezda.
I pored velike angažovanosti na polju nutricionistike, kao i vremena koje mora da odvaja za medijsku promociju dijete, on je nastavio sa svojom kardiološkom praksom, tako da je uporedo prisutan kao vrhunski stručnjak u dve oblasti medicine.

autor Artur Agatston

2 naslova [prikazano 1-2]

Dijeta Južne obale - superprogram

Artur Agatston

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2010, ISBN: 978-86-7702-114-6, latinica
Fitnes superprogramom u tri faze sagoreva se više masti i kalorija
Godine 2003. bestseler dr Artura Agatstona Dijeta Južne obale izmenio je ...

Rasprodato

Dijeta Južne obale

Artur Agatston

Čarobna knjiga, 2004, ISBN: 86-7702-008-X, latinica
Artur Agatston, doktor kardiologije, godinama je molio svoje pacijente da izmršave za dobrobit njihovog srca, ali svaka dijeta je bila ili suviše ...

Rasprodato