knjizara.com
Andreas Neuman
Andreas Neuman

Andres Neuman rođen je u Buenos Ajresu 1977. godine. Diplomirao je hispansku filologiju na Univerzitetu u Granadi, gde predaje hispanoameričku književnost. Sarađuje sa raznim listovima, kao što je kulturni dodatak ABCD las artes y las letras del diario ABC (Španija), časopis Revista N dnevnog lista Clarín (Argentina) i list El País. Njegov blog Microrréplicas smatra se jednim od najboljih na španskom jeziku.
Priznat kao jedan od najzanimljivijih autora u poslednjih nekoliko godina, sa 22 godine objavio je svoj prvi roman, Bariloche, sa kojim je ušao u najuži izbor za nagradu Herralde i ubrao odlične kritike. Usledili su romani La vida en las ventanas (2002) i Una vez Argentina (2003). Njegov četvrti roman El viajero del siglo (2009) dobio je nagradu Alfaguara i istovremeno je objavljen u svim zemljama španskog govornog područja. Listovi El País i El Mundo uvrstili su ovaj roman među pet najboljih napisanih na španskom jeziku te godine. Iste godine za isti roman dobija Nagradu književne kritike koju svake godine dodeljuje Špansko udruženje književnih kritičara (AECL), i koja se smatra jednom od najprestižnijih književnih nagrada u Španiji. Autor je zbirki priča El que espera (2000), El último minuto (2001), Alumbramiento (2006) i Hacerse el muerto (2011).

autor Andreas Neuman

1 naslova [prikazano 1-1]

Andreas Neuman

Broširani povez, Booka, 2015, ISBN: 978-86-88335-51-5, latinica
Lito je upravo napunio deset godina. Njegov otac Mario je bolestan i boji se da ga sin neće upamtiti. Pre nego što za to bude prekasno, njih dvojica ...
Rasprodato