Andrea Marija Šenkel

Andrea Marija Šenkel

Andrea Marija Šenkel je nemačka autorka rođena u Regensburgu 1962.
Do svoje 43. godine živela je kao domaćica, žena lekara i majka troje dece. A onda je jednog dana, u maju 2005, sela za svoj laptop sa namerom da vidi može li samostalno napisati jednu priču. Napisala je Taned.
Taned je objavljen 2006. Radnja romana odigrava se u zabačenom selu u Nemačkoj, pedesetih godina prošlog veka, a napisan je po motivima stvarnog masovnog ubistva koje se dogodilo u dvadesetim godinama prošlog veka i koje je potreslo nemačku javnost slično kao što je slučaj serijskog ubice Džeka Trboseka uznemirio britansku javnost.
Taned je u Nemačkoj doživeo neverovatan uspeh – proglašen je za najbolji kriminalistički roman u 2007, samo u Nemačkoj je prodat u više stotina hiljada primeraka, a prava su prodata u gotovo svim evropskim zemljama. Predviđeno je i snimanje filma prema ovom romanu.
U avgustu 2007. Andrea Marija Šenkel objavila je svoj drugi roman Kaltajs, koji se bavi serijskim ubistvima iz 1930, a radnja romana je smeštena u Minhen. I ovaj roman je proglašen za najbolji kriminalistički roman (u 2008), čime je autorka postala prvi pisac kojem je pošlo za rukom da to laskavo priznanje ponese dve godine zaredom.

autor Andrea Marija Šenkel

1 naslova [prikazano 1-1]

Taned

Andrea Marija Šenkel

Čarobna knjiga, 2007, ISBN: 978-86-7702-045-3, latinica

Rasprodato