Ana Stanić

"Sada me ljudi gledaju kao umetnika i nekog ko ima šta da kaže" - Ana Stanić komentariše veliki uspeh njenog debitantskog solo albuma koji ju je izbacio u sam vrh pop-rock scene i povratio kredibilitet tržištu koje je već postalo umorno od pesama koje ništa ne znače.

Sa samo 24 godine Ana Stanić iza sebe ima jednu blistavu karijeru koja mnogo obećava. Rođena je 08.12.1975. godine u znaku strelca, podznak blizanac. Od malih nogu počela je da se druži sa muzikom svirajući violinu u muzičkoj školi, koju završava 1992. godine. U periodu 1993-1994 aktivno peva u horu "Krsmanac" kao drugi sopran.

1994. godina je važan preokret u njenom životu kada pristupa grupi MOBY DICK, najpopularnijoj pop-dance atrakciji devedesetih. Sa grupom MOBY DICK Ana objavljuje ukupno tri albuma, doživljava punu afirmaciju i veliki komercijalni uspeh. Ukupan tiraž sve tri ploče od oko 300.000. nosača zvuka čini MOBY DICK verovatno najtiražnijim projektom na ovim prostorima u poslednjih desetak godina. Kao članica MOBY DICK-a Ana Stanić istražuje kreativniji deo svoje ličnosti, počinje samostalno da komponuje i piše tekstove.

Prateći svoj jedinstveni muzički instinkt i osećajući da može da pruži mnogo više Ana se odlučuje za solo karijeru kada je bila na vrhuncu uspeha. Ovaj hrabri potez je krunisan debitantskim albumom "Metar iznad asfalta" (PGP RTS) koji se pojavljuje oktobra 1998 i odmah postaje najpopularnije i najkomercijalnije izdanje godine. Anina muzika je spoj savremenog pop-rocka, moderne produkcije i prelepih melodija i predstavlja savremen muzički izraz u skladu sa svetskim trendovima sa kraja veka. Solo albumom Ana Stanić pored komercijalnog uspeha stiče kredibilitet kvalitetnog autora i stiče mnogo širu publiku nego što je imala kao članica grupe MOBY DICK.

Diskografija

"Metar iznad asfalta", izdavač: PGP RTS
"Vidim te kad", izdavač: PGP RTS
"Tri", izdavač: PGP RTS
"U ogledalu", izdavač: City records

autor Ana Stanić

2 naslova [prikazano 1-2]

Vidim te kad

Ana Stanić

PGP RTS, 1999, ISBN: ,

Rasprodato

Metar iznad asfalta

Ana Stanić

PGP RTS, 1998, ISBN: ,

Rasprodato