Ajnštajnovi snovi

Alen Lajtmen (autor)

Ajnštajnovi snovi

rasprodato

U ovom romanu izuzetnog jezika, jasne strukture i bogate maste, Alen Lajtmen otkriva Ajnstajnove snove u vreme nastanka cuvene teorije relativnosti. U svojim snovima, Albert Ajnstajn zamislja nove svetove u kojima je vreme kruzno, isprekidano, tece unazad, dobija oblik slavuja... Prikazujuci nam iz sna u san razlicite prirode vremena, A. Lajtmen opisuje i raznovrsna ljudska ponasanja i verovanja u svakom od tih svetova.

ALEN LAJTMEN
Alen Lajtmen, fizicar i pisac, predaje fiziku na Institutu za tehnologiju u Masacusetsu. Doktorirao je 1974. godine teoretsku astrofiziku na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji. Predavao je dvanaest godina fiziku i astronomiju na Harvardu.

Autor je brojnih eseja, pisao je kratke price i prikaze za razne casopise. Lajtmen je, takodje autor mnogih naucnih knjiga medju kojima su Origins i Ancient Light, Uvod u modernu kosmologiju. Njegovo najpoznatije delo Ajnstajnovi snovi prevedeno je na trideset jezika. Napisao je i roman Good Benito (1995) i zbirku eseja Dance for Two (1996). Clan je Americkog udruzenja fizicara, Americke akademije nauka i umetnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Albert Ajnštajn
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 1996; Broširani povez; latinica; 19 cm; 111 str.; 86-82347-32-6;