Adolescencija - revolucija i evolucija u razvoju

Vojislav Ćurčić (autor)

Adolescencija - revolucija i evolucija u razvoju

712 din

Stara cena: 891 din

U korpu

Monografija ADOLESCENCIJA - revolucija i evolucija u razvoju će, nadamo se, doprineti novom i boljem razumevanju sadašnje generacije adolescenata. Ona predstavlja skup saopštenja sa seminara "Adolescencija: kontinuitet i/ili diskontinuitet u razvoju" koji je, u organizaciji Odseka za adolescentnu psihijatriju KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje", održan u Beogradu 1997. godine

Želja organizatora je bila da se osvetle različiti aspekti adolescentnog procesa i to kako oni koji su deo normalnog razvoja tako i oni koji generišu i predstavljaju neke oblike psihopatologije, specifične za ovaj uzrast.

Dileme u proceni i razlikovanju normalnog i patološkog u adolescenciji su se takođe nametnule kao tema razmatranja.

Jedan okrugli sto je okupio adolescentne psihoterapeute, a drugi predstavnike svih beogradskih institucija koje su namenjene lečenju mladih. Na taj način su, osim iznošenja iskustava, ponuđene informacije o načinu rada sa adolescentima i specifičnostima svake institucije da bi buduća saradnja, na zbrinjavanju mentalnog zdravlja mladih, bila uspešnija i jednostavnija.

Verujemo da je ova monografija koristan podsetnik ili priručnik koji može da pomogne stručnjacima iz različitih oblasti rada sa adolescentima da razreše deo sopstvenih dilema i teškoća u radu i življenju sa mladima. Mnogi adolescenti, studenti, roditelji i drugi zainteresovani bi, takođe, mogli da dobiju drugačije i šire viđenje adolescencije kao inspirativnog, ali i trnovitog razvojnog perioda.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Adolescencija , Pubertet
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Žarko Albulj - izdavač; 1999; Broširani povez; latinica; 24 cm; 215 str.;