knjizara.com
Adolescencija - šansa, romansa i psihopatologija

Vojislav Ćurčić (autor)

Adolescencija - šansa, romansa i psihopatologija
554 din
Stara cena: 693 din
U korpu

Adolescencija je izuzetno značajan, često buran i hirovit razvojni period, koji mladima daje šansu da se iz deteta preobraze u zrelu i odgovornu odraslu osobu. Upravo zbog te nestabilnosti ovaj period nosi potencijalne rizike po mentalno zdravlje adolescenata.
Većina mladih relativno lako proživi ovu razvojnu fazu, uprkos svim dilemama, sumnjama, nemirima, radostima, tugovanjima, napetostima, nelagodnostima i nezadovoljstvima. Promenljivost emocija, psihičkih stanja i ponašanja sasvim je očekivana i uobičajena karakteristika adolescencije. Međutim,

određeni – srećom, manji – broj adolescenata nosi se sa ozbiljnim problemima, koji zahtevaju ne samo pomoć okoline (porodice, prijatelja...) već i profesionalaca.
Knjiga Adolescencija je zbirka tekstova naših istaknutih stručnjaka za mentalno zdravlje adolescenata, koji su vrlo jasnim i pristupačnim jezikom opisali i pojasnili ponašanje i najčešće poremećaje sadašnje generacije mladih, kao i brojne načine kojima im se može pomoći. Njihovi radovi predstavljaju dragoceni vodič kako profesionalcima u daljem radu s mladima, tako i samim adolescentima u boljem razumevanju i prihvatanju sebe.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Adolescencija , Psihologija adolescencije
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Dereta; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 204 str.; 978-86-6457-242-2;