knjizara.com
A zašto? Planeta Zemlja

Keti Volard (autor)

A zašto? Planeta Zemlja
rasprodato

PITANJA SA SVIH STRANA SVETA
Saznajte: o živom pesku i kameleonima, krilima leptira i pritisku u gumenoj lopti. Nastavak izuzetno popularne knjige A zašto?, nova knjiga razotkriva 125 tajni sveta koji dobro poznajemo, ili bar tako mislimo. Ima pitanja o Zemlji – kako rade vulkani i zašto se okeani ne izliju. Ima pitanja o životinjama – od kamilje grbe do mačjeg predenja. Nisu izostavljena ni pitanja o ljudima – hodanje u snu i zašto su masnice crne i plave, a tu je i odeljak pod nazivom „Obilazak fabrike“, o tome kako se šta pravi: od mumije, preko žvakaće gume, do mikrotalasne pećnice.

NAPOMENA RODITELJIMA: Niko ne pamti sve naučne činjenice, ali A zašto? Planeta Zemlja, kao i

prva knjiga – A zašto? – pomoći će vam i kod najšašavijih pitanja. Kad vas sledeći put vaše dete pita zašto nam krči stomak ili kako leti avion – evo odgovora.

Keti Volard piše za Njuzdej popularnu rubriku A zašto? i autor je prve knjige sa istim nazivom. Ona za Njuzdej piše i tekstove o zdravlju.

Debra Solomon uradila je ilustracije i za rubriku i za knjigu A zašto?. Njene ilustracije objavljuju Njujork tajms, Njuzdej i drugi časopisi. Bavi se i animacijom, a piše i knjige za decu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Enciklopedije za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 331 str.; 978-86-7436-906-7;