knjizara.com
A mogao sam biti gej

Srđan Marjanović (autor)

A mogao sam biti gej
690 din
U korpu

Nesumnjivo, Srđan Marjanović je rokersko iskustvo i specifičan pogled na život i sudbinu pretočio u originalan i jedinstven književni stil i poetiku.

Suptilan, povremeno gorak ali uvek iskren on govori o životu kao o gustom tkanju mogućnosti, o mnoštvu puteva kojima se može krenuti ali i o stranputicama na koje nas srce i okolnosti mogu odvesti.

Ova uzbudljiva proza je svedočanstvo o „lepom i groznom” životu i svakako je Marjanovićeva najzrelija knjiga. Jedinstven zapis o onome što nam iskustvo donosi i šta ostaje posle svega, posle života.

Petar Arbutina…Romani Srđana Marjanovića su u biti njegove produžene pesme. Prepuni emocija, gorčine

i lepote života. Četvrti A mogao sam biti gej je surova i uzbudljiva ispovest od prve do poslednje stranice.

Dilema glavnog junaka, koga uspeh muzičke karijere gura kroz erotske avanture, motivišući ga da možda završi kao gej, držaće vas u neizvesnosti do samog kraja.

Priča je to o mladosti kad se u ljubavi može sve, nasuprot poznim godinama, kad ništa ne ide?! Nada uvek umire poslednja, pa poraz može biti i pobeda?

Sigurno u ovim redovima ima autobiografskih događaja. Lako se prepoznaju poznati likovi iz sveta rock&roll-a, mada pisac naglašava da je sve fikcija.

Sudbina nije zapisana u zvezdama, već je uvek u našim rukama. Na kraju svačijeg filma ostanu samo sećanja…

Zoran Kolundžija


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 268 str.; 978-86-515-2104-4;