knjizara.com
Onda je došla dobra vila

Ljiljana Habjanović Đurović (autor)

Onda je došla dobra vila
990 din
U korpu

Porodičnoj drami o bezuslovnoj ljubavi koja se odvija kroz različite faze: kada dete počinje da se odvaja od majke, kada majka počinje da gubi dete, kada majka počinje da strepi šta može da kaže ili uradi njeno dete, kada majka shvati da je njena ljubav zaista bezuslovna. Ovo je knjiga o tajnama i mudrosti, o moći i nemoći, o porazima i snazi majčinstva, ali, istovremeno, i knjiga o duhu vremena u kome živimo, o borbi dobra i zla, koja se neprekidno odvija u našoj svakodnevici, u svakoj porodici i u svakom pojedincu.
Knjiga opominje mlade da im slobodu mogu dati samo oni koji ih istinski vole, a da svi ostali koriste obećanja o slobodi da bi ih zarobili. Roman ,,Onda

je došla dobra vila” podseća na neka važna pitanja koja moraju da postavljaju sebi i na ona najvažnija: gde je, s kim je i šta radi moje dete? Mladi žele život, kao u reklami za „koka-kolu”. Žele zabavu, smeh, muziku, ljubav. Skloni su pobuni. Žele slobodu. Ali oni su istovremeno i neiskusni, lakoverni, nesigurni i povodljivi, pa ih je lako zavesti slatkim rečima i praznim obećanjima. Lako ih je prevariti. Lako ih je odvući u alkoholizam, narkomaniju, prostituciju, kriminal. I u ono najgore i najpogubnije – sektu. Lako je zarobiti im umove. Oteti duše. Upravo to se događa mladom junaku romana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Globosino; 13. izdanje, 2021; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 266 str.; 978-86-7900-077-4;