Žuta mrlja

Snežana Bošković (autor)

Žuta mrlja

528 din

Stara cena: 660 din

U korpu

Večito pitanje; Ima li života posle smrti? U kontekstu dramaturgije ove knjige nosi potpuno drugačiju zapitanost; Ima li života (i kakvog?) pre smrti? Da li olako shvatamo sve ono što nam život nudi kao vrednost i koliko razumemo sebe u drugima i druge u svom iskustvu, milosti, osudi, razumevanju? Pitanja koja na kraju života, na morskoj obali u miru velikih gubitaka i senci uspomena, opsedaju glavnu junakinju romana Žuta mrlja. Ali ona ne pokušava samo da odgovori na njih, niti da još jednom prošeta svojim uspomenama. Ona želi da sačuva ono najvrednije - ljubav koju je našla i izgubila jer je istrajno tražila, često ne bivajući svesna te svoje intimne potrage.

Istina ljubavi je jedina istina bivanja i na obali morskog zaliva, čekajući mračnog skeledžiju ona sakuplja zrnca života koja su bila istinska svetlost, pabirčeći i ona tamna ali samo da bi se svetla jasnije videla.
Žuta mrlja je roman o pravoj prirodi čežnje, o usponima i sunovratima, o laži lica i istini ožiljaka, o ljubavi koja nije lepršava zanesenost već jedina istina života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 212 str.; 978-86-7346-807-5;