knjizara.com
Zohar, Knjiga Sjaja, Tom VIII - Šemot/Vaera

Šimon bar Johaj (autor)

Zohar, Knjiga Sjaja, Tom VIII - Šemot/Vaera
5280 din
U korpu

Drvo života je izvor svekolike radosti. To je izvorište mudrosti i zadovoljstva, prebivalište besmrtnosti i večnog mira. Kada se povežemo sa ovom božanskom dimenzijom, spoznajemo šta znače istinska punoća, radost i besmrtnost. No, čim se odvojimo od ovog Drveta, zapadamo u haos i vrevu ljudskog postojanja, jer bivamo prepušteni na milost i nemilost fizičkom domenu tame, poznatom kao Drvo poznanja stvarnosti ili dobra i zla.

Kada odlučimo da hodamo duhovnim putem, trenuci patnje i bola se milosrdno skraćuju. Za one pak koji tvrdoglavo istrajavaju u samougađanju, stradanja se pojačavaju i produžavaju. Svetlost koja pr

osijava kroz ovaj narativ okončava naše lično i globalno izgnanstvo. Suze koje su tekle kroz povest, sve do dana današnjeg, ispariće za tili čas, onoga časa kada se Nebesa otvore da propuste tople zrake Stvoritelja. Zaslugom Jakova, čija veličanstvena duša obuhvata svekoliko čovečanstvo, možemo da se radujemo, jer se naše iskupljenje ostvaruje upravo kroz ovu zadivljujuću Knjigu Sjaja.


Ostali naslovi iz oblasti:

Izdavač: Metaphysica; 2023; Tvrd povez; latinica; 20.5 cm; 464 str.; 978-86-7884-229-0;