knjizara.com
Zlatna pravila za svakodnevni život

Omraam Mikael Aivanov (autor)

Zlatna pravila za svakodnevni život
rasprodato

Omraam Mikhaël A?vanhov (1900 – 1986) francuski filozof i pedagog, rođen je u Makedoniji, u Srpcima na Pelisteru kod Bitolja. U sedmoj godini odlazi u Bugarsku. Iz Bugarske dolazi u Francusku 1937. Ono što od početka zapanjuje u njegovom delu je mnogostranost pogleda pod kojima je predstavljeno to jedinstveno pitanje: Čovek i njegovo usavršavanje.
“Naviknite se da uvažavate svoj svakodnevni život, sa obavezama koje ste primorani da ispunite, sa događajima koji vam se predstavljaju, sa bićima sa kojima morate da živite ili koja susrećete, kao materiju na kojoj treba da radite da biste je preobrazili.
Ne zadovolj

avajte se prihvatanjem onog što vam se nudi, podnošenjem onog što vas zadesi, ne budite pasivni, mislite da uvek dodate neki elemenat pogodan da oduševi, oživi, da produhovi tu materiju. Jer TO je upravo duhovni život: biti sposoban da uvedete u svaku od svojih aktivnosti nešto čvrsto što će pomoći da izbaci tu aktivnost na višu ravan.”
Ova knjiga će vam pomoći da na drugačiji način sagledate sebe i svoj odnos prema okolini, način na koji sami utičete na svoju sreću i blagostanje.
“Možda vam se na momenat učini da imate nešto u rukama, ali odmah zatim, više ništa nije vaše, oduzeto vam je ili ste ga izgubili. Ako tražite izobilje, potpunost, znajte da to možete zaista da nađete isključivo samo u sebi. Vi ne poznajete sebe, ne znate šta sve posedujete, šta je sve Bog usadio u vas kakvo bogatstvo, koje znanje i moć. Sada uložite napor da biste otkrili, osetili i upotrebili sva ta izvorišta.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Etika , Moral , Svakodnevni život
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Glosarijum; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 359 str.;